HTML

Sliano web

"Sziasztok! Ez az oldal azért jött létre, hogy én - mint leérettségizett, ECDL vizsgás diáklány - segítséget nyújtsak nektek az informatika ezen megmérettetéseihez. Az anyagokat folyamatosan fogom most már felrakni, tehát érdemes ide akár hetente többször is felnézned. Ha még nem tudtok semmit, vagy keveset tudtok erről az egész témáról, kérdésetek lenne, akkor nyugodtan keressetek fel. Bárminemű kérdésre szívesen válaszolok." Az oldal szerkesztője: Sidel

Friss topikok

Archívum

ECDL vizsga

Sidel 2011.11.24. 18:52

Mi is az az ECDL vizsga?

Az ECDL vizsga nem más, mint egy nemzetközileg elismert számítógépes jogosítvány. Hasonlít a nyelvvizsgához, csak annyi a különbség, hogy ez a "papír" nem a nyelvtudásodról biztosítja jövendő munkaadóidat, iskoláidat, hanem a számítógépes tudásodról.
Ennek is több fajtája van, akárcsak a nyelvvizsgának (A2, B2, C1...). Ezeket most nem ismertetném egyesével, inkább rátérnék a lényegre, arra a vizsgára, ami a legtöbb mindent fedi le. Ez a vizsga 7modulból áll. 4 kötelező:
- Operációs rendszerek
- Szövegszerkesztés
- Táblázatkezelés
- Információ és kommunikáció
és 3 választható vizsgatárgyból:
- IT alapismeretek
- Adatbázis-kezelés
- Prezentáció
- Képszerkesztés
- Webkezdő.
 
A következőkben ezekhez a vizsgákhoz találtok segítséget. Igyekszem mindegyik vizsgafajtával megismertetni titeket, hogy minden rendben menjen, mikor élesben csináljátok.

További részleteket a www.ecdl.hu oldalon találtok.
Ajánlott CD-s könyv hozzá:
Ábrahám Ferenc - Csanaky Attila - Pasek Béla: ECDL próbavizsga-feladatsorok informatikából

Címkék: prezentáció képszerkesztés informatika vizsga infó ecdl szövegszerkesztés táblázatkezelés webkezdő adatbáziskezelés ecdl vizsga sidel operációs rendszerek it alapismeretek sliano

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sliano.blog.hu/api/trackback/id/tr463409123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása